Ooit gehoord van hypoallergeen hondenvoer?

Ooit gehoord van hypoallergeen hondenvoer?

Honden zijn regelmatig vatbaar voor allergieën. De meest voorkomende allergie bij honden is een voedselallergie. Dit betekend dat een hond allergisch is voor een product of stof dat in het hondenvoer is verwerkt. Een allergie zorgt voor een hevige reactie van het immuunsysteem en veroorzaakt irritante klachten. Je hond kan last krijgen van jeuk aan de kop en nek of oorproblemen ervaren. Als je dit wilt voorkomen is het verstandig om over te stappen op een hypoallergeen dieet. Wil je weten of jouw hond allergisch is voor bepaalde stoffen of ben je benieuwd wat hypoallergeen voer is? Lees dan deze blog.

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat hypoallergeen inhoudt. 

— Hypoallergeen betekent dat iets minder allergenen bevat en een verminderde kans geeft op een allergisch reactie. —

Veel voorkomende allergenen bij honden zijn dierlijke eiwitten die je kunt vinden in rundvlees, vis en kip. Of plantaardige eiwitten die je vindt in zuivelproducten, tarwe, maïs en soja. Hypoallergeen hondenvoer is voer dat is samengesteld voor honden met een intolerantie of allergie voor bepaalde voedingsstoffen. De ingrediënten in hypoallergeen hondenvoer zijn zo gekozen dat een hond er niet allergisch voor kan zijn. 

Bij Riverwood gebruiken we maar liefst drie unieke eiwitbronnen voor onze hypoallergene hondenbrokken. Hierdoor wordt de kans op een allergische reactie aanzienlijk verkleint.

Wat zijn de voordelen van hypoallergeen hondenvoer?

Het kiezen van hypoallergeen hondenvoer in plaats van standaard voer heeft veel voordelen voor honden met een voedselallergie- of intolerantie. Hypoallergene voeding zijn samengesteld met zo min mogelijk allergenen. Daarnaast heeft hypoallergene voeding de volgende voordelen:

  • Het gebruik van dit voer is voor veel honden de perfecte oplossing tegen een voedselallergie- of intolerantie. 
  • Door middel van een eliminatiedieet kan je controleren of je trouwe viervoeter wel of niet allergisch reageert op bepaalde eiwitbronnen in de voeding. 
  • Antioxidanten worden toegevoegd en zorgen voor een ontstekingsremmende werking. Het dieet kan daardoor bijdragen aan de behandeling van huidproblemen. 

Hoe kan ik een allergie vaststellen?

Twijfel je of hond een allergie of intolerantie heeft? Of heeft je hond een van de symptomen die in deze blog vermeld zijn? Raadpleeg dan altijd je dierenarts. Vervolgens kan die op zoek gaan naar de specifieke oorzaak van de klachten en je een gericht advies geven. 

admin

3 reacties

金万达 Geplaatst op7:39 pm - maart 21, 2022

You choose peace or war?

zoritoler imol Geplaatst op2:43 am - mei 22, 2022

Howdy! Do you know if they make any plugins to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Thanks!

https://www.zoritolerimol.com

金万达 Geplaatst op11:53 am - mei 22, 2022

Today a reader,tomorrow a leader!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.